Fodbold Håndbold Motorsport Poker Politik Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Ligue 1 odds - få de bedste odds på Ligue 1

Frankrig Ligue 1 odds

Ligue 1 (også kendt som Le Championnat) er navnet på den bedste franske fodboldliga. Den blev indviet den 11. september 1932 og var begyndelsen på professionel fodbold i Frankrig. Ligue 1 har tidligere heddet National og Division 1, før den i 2002 skiftede til sit nuværende navn.

Ligue 1 består af 20 hold, hvoraf tre er oprykkere fra den næstbedste række, Ligue 2. Udover alle franske hold er det lille fyrstedømme Monaco også spilleberettiget til de franske ligaer.

Hver klub møder hinanden på ude- og hjemmebane og spiller i alt 38 kampe på en sæson. Vinderen af mesterskabet er den klub, der har flest point ved slutningen af sæsonen. Hvis der er pointlighed mellem to eller flere klubber, afgøres rækkefølgen først ved målforskel og efterfølgende ved flest mål scoret. Hvis klubberne stadig er lige, vil de ende på samme position i tabellen. Hvis rækkefølgen har indflydelse på mesterskabet, nedrykning eller kvalifikation til andre turneringer, afgøres rækkefølgen med en playoff-kamp på et neutralt stadion.

Den franske Ligue 1 betragtes normalt blandt de seks bedste europæiske ligaer sammen med den spanske La Liga, engelske Premier League, tyske Bundesliga, italienske Serie A og den portugisiske Primeira Liga. Den klub, der har vundet flest mesterskaber, er Saint-Étienne med 10 titler, dog ligger den seneste triumf tilbage i 1982.

00´erne var domineret af Lyon, der fra sæsonen 2001/02 og til 2007/08 vandt mesterskabet hele syv gange i træk, hvilket er rekord. Siden fik Ligue 1 et ry for at være uforudseelig, hvilket fem forskellige mestre på fem år var et tydeligt bevis på.

I dag er Ligue 1 præget af de to nyrige klubber Paris Saint-Germain og Monaco, der er henholdsvis qatarsk og russisk ejet.

Hvem vinder Frankrig Ligue 1 2023?

There are no odds currently available