Cykling Fodbold Golf Håndbold Ishockey Motorsport Politik Snooker Svømning: EM Tennis Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Liège–Bastogne–Liège odds

Liège–Bastogne–Liège 2021 afholdes 25. april 2021.

Hvem vinder Liège–Bastogne–Liège 2021?

    Højeste
odds
Laveste
odds
No Odds Right Now1,001,00
Bet365
1,00

Liège–Bastogne–Liège

Inden for cykelsporten er foråret lig med forårsklassikerne. Forårsklassikerne omfatter en række éndagsløb som for eksempel: Amstel Gold Race, Paris-Roubaix, Flanderen rundt og Liège–Bastogne–Liège. I den bredde offentlighed kender vi mest til de store etapeløb inden for cykelsporten hvor kongen af etapeløbene selvfølgelig er Tour de France. Men i lande som eksempelvis Holland, Belgien, Frankrig og Italien får forårsklassikerne enorm opmærksomhed og løbenes popularitet kan sammenlignes med tennissportens store klassiske turneringer. I denne artikel skal vi kigge nærmere på en af de allermest ikoniske forårsklassikere nemlig Liège–Bastogne–Liège.

Historien om Liège–Bastogne–Liège

Liège–Bastogne–Liège er ikke kun et af de mest ikoniske éndagsløb inden for cykelsporten, det er også det ældste løb blandt forårsklassikerne, derfor har det også tilnavnet ”Den ældste dame”. Som navnet på løbet antyder køres løbet fra Liege til Bastogne og tilbage igen til Liege. Løbet går gennem Ardennerne og byder således på masser af benhårde stigninger. Den første vinder af løbet var Belgieren Léon Houa, han vandt løbet de første 3 år det blev kørt. Det er også en belgier, der har vundet løbet flest gange, nemlig den ikoniske rytter Eddy Merckx, en af cykelsportens allerstørste. Merckx har vundet 5 sejre i forårsklassikeren. De danske cykelryttere har ikke gjort sig specielt bemærket i dette klassiske løb og den bedste placering er Rolf Sørenens tredjeplads i 1991.