%>
Cykling E-sport Fodbold Golf Håndbold Ishockey Motorsport Politik Tennis Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Liège–Bastogne–Liège odds

Hvem vinder Liège–Bastogne–Liège 2020?

There are no odds currently available

Liège–Bastogne–Liège

Inden for cykelsporten er foråret lig med forårsklassikerne. Forårsklassikerne omfatter en række éndagsløb som for eksempel: Amstel Gold Race, Paris-Roubaix, Flanderen rundt og Liège–Bastogne–Liège. I den bredde offentlighed kender vi mest til de store etapeløb inden for cykelsporten hvor kongen af etapeløbene selvfølgelig er Tour de France. Men i lande som eksempelvis Holland, Belgien, Frankrig og Italien får forårsklassikerne enorm opmærksomhed og løbenes popularitet kan sammenlignes med tennissportens store klassiske turneringer. I denne artikel skal vi kigge nærmere på en af de allermest ikoniske forårsklassikere nemlig Liège–Bastogne–Liège.

Historien om Liège–Bastogne–Liège

Liège–Bastogne–Liège er ikke kun et af de mest ikoniske éndagsløb inden for cykelsporten, det er også det ældste løb blandt forårsklassikerne, derfor har det også tilnavnet ”Den ældste dame”. Som navnet på løbet antyder køres løbet fra Liege til Bastogne og tilbage igen til Liege. Løbet går gennem Ardennerne og byder således på masser af benhårde stigninger. Den første vinder af løbet var Belgieren Léon Houa, han vandt løbet de første 3 år det blev kørt. Det er også en belgier, der har vundet løbet flest gange, nemlig den ikoniske rytter Eddy Merckx, en af cykelsportens allerstørste. Merckx har vundet 5 sejre i forårsklassikeren. De danske cykelryttere har ikke gjort sig specielt bemærket i dette klassiske løb og den bedste placering er Rolf Sørenens tredjeplads i 1991.

Løbet i 2019

Når rytterne sætter sig i sadlen i Liege den 28. april 2019, er det 105 gang, at løbet køres. Ruten er i alt på 256 km. Befinder du dig tilfældigvis i Belgien på løbsdagen, er det en stor oplevelse, at opleve nogle af verdens bedste cykelryttere live og fornemme den til helt unikke og fantastiske stemning der er omkring dette traditionsrige løb.

Er du ikke så heldig at være tilstede i Belgien, er der heldigvis også masser af mulighed for at følge løbet på fjernsynet hvor det transmitteres live. Er du en spillefugl, er der masser af spilmuligheder, det giver lidt ekstra spænding når løbet ruller over skærmen og rytterne træder i pedalerne.

Er du blot det mindste interesseret i cykelsport, men kender mest til Touren, bør du helt sikkert give dette fantastiske endagsløb en chance. Forårsklassikerne kan noget andet end de lange etapeløb kan, ofte er rytterne mere frie til at køre afsted når chancen byder sig. Det giver ofte et meget livligt løb med masser af udbrud og det hele skal jo afgøres samme dag, når rytterne runder Bastogne og kører tilbage mod Liege og målstregen.