Badminton Fodbold Håndbold Motorsport Poker Politik Tennis Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Sjove ting du kan oddse på

Tipning på fodboldkampe har været en populær fornøjelse blandt danskerne siden 1949, hvor Dansk Tipstjeneste udsendte den første tipskupon. Siden kom Lotto og skrabespil til, men fra midten af 1990’erne er udbuddet af spil kun vokset. En af de nye muligheder, der kom til, var Oddset. Du har sikkert prøvet at oddse på en fodbold- eller håndboldkamp eller måske en anden sportsbegivenhed. De senere år er der dog dukket nogle helt specielle begivenheder op, som du kan oddse på.

Photo Pixabay, by damonify

Hvad er odds?

Men hvad er odds egentlig, og hvordan bruger du odds? Kort fortalt angiver odds, hvor mange gange du får din indsats igen, hvis du forudsiger det rigtige resultat af en begivenhed. I kasinoindustrien er der bl.a. roulette, hvor der findes forskellige typer odds delt mellem interne og eksterne. De interne odds er baseret på tal, de eksterne på andre variabler. Hvis du f.eks. vælger det rigtige tal på rouletten, giver det dig odds på 35:1, hvilket betyder, at du får indsatsen 35 gange tilbage. En indsats på 100 kr. vil dermed sikre dig 3500 kr. – hvis du altså vælger det rigtige tal.

Odds på en fodboldkamp kan f.eks. være:

  • 1 – 4,50
  • X – 3,80
  • 2 – 1,65

Hvis kampen ender med et 1-tal, altså sejr til hjemmeholdet, får du indsatsen 4,50 gange igen. Tilsvarende sker ved et uafgjort spil eller sejr til udeholdet, hvor oddsene er hhv. 3,80 og 1,65. Det var en hurtig forklaring på, hvad odds er. Nu skal vi kigge på nogle af de mere usædvanlige begivenheder, du kan oddse på.

Sjove ting og begivenheder du kan oddse på

Udover de almindelige sportsbegivenheder har Dansk Tipstjeneste løbende flere odds-muligheder. Du kan bl.a. gætte på udfaldet i forskellige TV- og realityshows. Vild med dans er meget populær, og her skal du selvfølgelig gætte placeringerne. Dronningens Nytårstale er en begivenhed mange følger med i hvert år, og mange ynder at gætte på, hvilke emner der bliver nævnt i talen. Dansk Tipstjeneste har opstillet en lang række ord, som der muligvis bliver nævnt i talen, hvoraf nogle er selvfølgelig mere sandsynlige end andre. I 2019 er odds 1,05 på at ordet ”Kronprinsparret” bliver nævnt. Hvis ”Boris Johnson” derimod nævnes i talen, så får du dine penge hele 500 gange igen. Du kan selvfølgelig også gætte på, om det bliver hvid jul. Hvis du tør satse på at Kong Frost er med os, så vil der være gode chancer for, at få indsatsen adskillige gange igen. Der er dog flere andre end de danske spiludbydere, der har spændende konkurrencer, du kan gætte med på. Her på siden er der også mulighed for at sætte lidt ussel mammon på andet end sportsbegivenheder. Tjek blot Nobels fredspris og Razzie Awards.

Andre skøre ting du kan oddse på

Det er let at finde skøre ting på nettet, hvis du har hang til sjove og lidt bizarre begivenheder at oddse på. Ikke overraskende er det specielt på amerikanske websites, at alle disse skøre muligheder findes. Her er et par forskellige:

Liv i rummet – Du kan f.eks. gætte på hvornår (eller om), der bliver opdaget liv i rummet. Om du tror på UFO’er eller ej, så har du i hvert fald mulighed for at gætte på et årstal fra 2020 og frem i tiden.

Politik – Inden for politikkens verden er der rigtig mange muligheder. Her kan der gættes på, hvornår den amerikanske præsident går af, hvem der bliver valgt som hans efterfølger mm. Du kan også gætte på, hvem der bliver den næste pave, hvornår næste folketingsvalg bliver afholdt, og selvfølgelig hvem der indtaget regeringspositionen.

Den næste James Bond – Hvilken skuespiller skal spille James Bond i de kommende film om den britiske agent? Hvis man skal tro på bookmakerne, så er der chance for at den næste James Bond bliver en kvinde. Listen indeholder skuespillere fra alle dele af verden, så etniciteten er også i spil. Det bliver spændende at se, hvem der bliver den heldige.

Verdens undergang – Ja, det kan man såmænd også spille på. Hvordan gevinsten skal kunne blive udbetalt, melder historien dog ikke noget om.

Er Elvis i live – Tidligere var der en masse muligheder for at oddse på, om Elvis stadig er i live. Mange Fans nægtede at tro på at ”The King” skulle være gået bort, hvilket har holdt liv i gætterierne. Fra 2017 nævner irske Paddypower, at de tog imod 25£ til odds 2000:1, på at Elvis er i live. Chancen for at vinde er nok ikke stor, men man ved jo aldrig.

Photo Pixabay, by BeWater1706

Som du kan se, er der en masse muligheder for at finde sjove og spændende ting at oddse på - og mulighederne bliver nok ikke færre i fremtiden.