Amerikansk fodbold Basketball E-sport Fodbold Håndbold Ishockey OL 2024 Poker Politik Rugby Union Skak Snooker Øvrige odds Tips til amerikansk fodbold Gamle odds

WSOP - en intro til det største mesterskab i poker

https://images.unsplash.com/photo-1581351721010-8cf859cb14a4?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1740&q=80

Photo by Julian Paefgen / Caption: Farverige Las Vegas er hjemsted for det årlige verdensmesterskab i poker.

Hvert år åbner dørenes op for et gigantisk mesterskab i et af verdens mest populære kortspil. Mesterskabet kaldes WSOP og det står for World Series of Poker og det er det ultimative verdensmesterskab i poker. Til det årlige mesterskab dyster verdens bedste pokerspillere om svimlende beløb og flotte titler og det sker under stpr medie bevågenhed. Spillere fra hele verden flokkes til Las Vegas for at dyste om at blive verdens bedste pokerspiller.

Fra en lille dyst til et kæmpe event

Som det så ofte er, starter store ting i det små. Det er også tilfældet for WSOP. Et mindre event i 1970 skabte grundlag for det enorme mesterskab, vi kender i dag. Dengang mødtes en mindre flok pokerspillere hos Binion’s Horseshoe i Las Vegas, hvor de blev stuvet sammen i et lille lokale, og så gik tiden ellers med at dyste i en enkelt turnering. Siden dengang er der løbet meget vand i åen og i dag har WSOP udviklet sig til den største pokerturnering i verden.

Hvor spillere i 1970 blot dystede i en enkelt turnering, har man siden 2020 kunne dyste i intet mindre end 101 main events i WSOP. Texas Hold’em er den mest udbredte pokervariant under WSOP og derfor centrerer langt de fleste main events sig om denne variant. Dog har der også været tradition for at afholde turneringer i andre af pokerens varianter under mesterskabet. Spillere har blandt andet kunnet prøve kræfter med Omaha Poker, som er en variant, der udspringer fra Texas Hold’em. I denne variant løb Tong Li i 2022 af med et guldarmbånd og et beløb på $1,467,739. Det er altså store beløb og stor prestige, vi taler om, når det gælder WSOP.

De store vindere, titler og beløb

https://images.unsplash.com/photo-1589431500852-c6e354680d45?ixlib=rb-4.0.3&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1931&q=80

Photo by Chris Malinao Burgett / Caption: Verdens bedste pokerspillere mødes hos Horseshoe Casino for at dyste om store titler og præmier.

Under WSOP i 2022 blev mest opmærksomhed dog rettet mod Espen Jørstad. Mange store navne var repræsenteret under WSOP i 2022, og flere af de navne havde gode odds til at vinde mesterskabet. I sidste ende blev det dog Espen Jørstad fra Norge, som løb af med den største sejr og en præmie på hele $10 millioner. Ved det sidste bord slog Espen Jørstad nemlig den australske spiller Adrian Attenborough, hvorefter han kunne kalde sig verdensmester i poker. I alt klarede Espen Jørstad sig bedre end 8.662 andre spillere, som alle var mødt op for at dyste.

Tilbage i 2008 skete der også store ting og sager. Dengang løb den danske spiller Peter Eastgate nemlig afsted med titlen som verdenmester i poker. Det er første gang, en dansker vinder WSOP, og dengang var Peter Eastgate også den yngste nogensinde til at vinde WSOP. I en alder af blot 22 år løb den unge dansker af med et prestigefyldt guldarmbånd og et beløb på knap $10 millioner.

Andre store WSOP navne er de to amerikanere Josh Arieh og Dan Zack, som i henholdvis 2021 og 2022 modtog titlen som Årets Spiller efter at have klaret sig fortrinligt i mesterskaberne. Årets Spiller er en anden af de store prestigefyldte titler, man kan hive med sig hjem fra WSOP. Og fra de store titler til det største beløb, der nogensinde er vundet i WSOP. Det beløb lyder på hele $18.35 millioner og gik til den tidligere tryllekunstner Antonio Esfandiari i 2012, da han vandt One Drop. Denne præmie er stadig blandt de allerstørste pokerpræmier i verden.

 

Det kommende WSOP

I 2023 kan man glæde sig til, at WSOP skydes i gang den 30. maj og varer frem til den 18. juli. Som altid vil mesterskabet finde sted i Las Vegas, og her kan man se frem til at vidne poker i verdensklasse. Det tyder til, at flere navne vil kunne begå sig godt i det kommende mesterskab. Yuri Dzivielevski og Benny Glaser er lige nu blandt de mandlige favoritter, mens Jessica Teusl og Angela Jordison står stærkt blandt kvinderne. Opkommende navne er blandt andre Atanas Pavlov og Michael Jozoff. Hver af disse spillere er nok værd at holde lidt ekstra øje med, hvis man overvejer at oddse på det kommende WSOP.

Der er altså ingen tvivl, om at WSOP er et mesterskab spækket med store navne, store titler og store summer penge. Altså er det sket mangt og meget siden det lille event, der første gang blev afholdt i 1970. I dag er WSOP det største event, pokerverdenen har at byde på, og det er fyldt med spænding og action.