Basketball Fodbold Poker Politik Tennis Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Cykling odds - få de bedste odds på Cykelsport

Cykling har gennem årene været en stor del af danskernes sportskultur. Men også i udlandet er cykling en kæmpe sport der hvert år tiltrækker millioner af tilskuere. I denne artikel går vi gennem nogle af de største cykelløb, og kommer bag om hvad det er som gør cykelsporten så populær.

I Danmark er cykling en stor ting i folks hverdag. Vi bruger cyklen til at komme til og fra arbejde og skole, og mange cykler også i deres fritid for at få god motion og sved på panden som en hobby. Vi er også et af de lande i verden der har flest cykler per indbygger, så derfor er det måske ikke så underligt vi er kendt som en cykelnation.

Men andre lande halter bestemt ikke meget bagefter. Især landene omkring middelhavet såsom Spanien, Italien og selvfølgelig Frankrig har også en dyb cykelkultur i rødderne. Og netop disse tre lande holder nogle af verdens største og mest populære cykelløb.

1. Giro d’Italia

Giroen er en af de helt store begivenheder inden for cykelverdenen, og har været afholdt i mere end 100 år. Mange mener at Giro d’ Italia er Italiens svar på Tour De France, og den opstod da også blot et par år efter Tour De France først kom på banen. Historien løber dybt med cykelløbet, og udover et par pauser på grund af 1. & 2. Verdenskrig, har løbet kørt uafbrudt hvert år. Giroen er også en del af UCI World Tour som kan siges at være cykelsportens svar på FIFA, og som står for at rangere cykelryttere verden over, og for at organisere officielle begivenheder og titler. Ole Ritter er nok den bedst præsterende dansker i Giro d'Italia, hvor han i slut 60’erne havde flere af slagsen.

2. Vuelta a España

Vueltaen er et cykelløb der ikke er ligeså gammelt som de andre to på listen, men efter stiftelsen i 1935 er det alligevel blevet til mange års historie for cykelløbet. Inspireret af nabolandenes success med deres udgaver af cykelløbene tog Spanien altså også sagen i egen hånd og begyndte at skabe historie. Løbet er også en del af UCI World Tour, og mange af verdens bedste ryttere og trænere ser hvert år frem til 23 dages intensiv cykelløb.Jakob Fuglsang var den sidste dansker der vandt en etapesejr i Vuelta a España, og Jesper Skibby står som rekordholder med hele 3 etapesejre i løbet.

3. Tour De France

Ingen liste vedrørende cykelløb er komplet uden at nævne dette prestigefyldte og velkendte løb. I over 100 år, faktisk siden 1903, har der hver sommer været holdt Tour De France. Som navnet lægger op til er det primært i Frankrig at løbet bliver afholdt, men der har gennem tiden, og især i de senere år været tendens til at nogle af etaperne bliver holdt i andre lande. Og netop dette kan vi danskere måske nikke genkendende til. Det er nemlig blevet afgjort at Danmark får æren af at åbne for Tour De France i år 2022, med hele 3 dage afsat til åbningen. Ligesom de andre to cykelløb på listen er Tour De France også involveret med UCI World Tour. Vi har haft flere danskere gennem tiden som har klaret sig godt under løbene, men måske ingen så kendte som Bjarne Riis der i 1996 vandt Tour De France, selvom det senere kom frem det måske ikke var helt af egen kraft. Andre kendte danskere der har cyklet i disse løb inkluderer blandt andet Mads Pedersen, Michael Rasmussen, Kim Andersen, Bo Hamburger og Jesper Skibby i Tour De France.

Fælles for disse tre løb er fantastisk vejr, storslået terræn med lækre omgivelser, samt en høj kvalitet af veje og baner, der både sikrer tilskuerne såvel som rytterne oplevelser udover det sædvanlige.

Oddsene på cykling er i menuen til venstre.