Fodbold Håndbold Ishockey Motorsport Politik Tennis Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds
Gamle odds

Vind med valuebetting

Mange har efterhånden udtænkt strategier i håbet om at vinde over bookmakerne, og selvom nogle møder kortvarig succes, så er der kun én opskrift, der i længden har vist sig at være solid: Valuebetting. Her forklarer vi konceptet.

Find værdi i dine spil

Bookmakeren, spillesiden, dit spelsejt, eller hvem end udbyderen er, sætter hvert spil ud fra en vurdering i procent. De udregner, hvad chancen for et bestemt udfald er, og sætter et odds, der har en tilbagebetalingsprocent under 100. Ofte en hel del under, faktisk. Det kan variere fra 20% i visse lottospil og skrabelod, og op til 98-99% hos enkelte bettingsider og kasinospil.

Som værdispiller handler det om at finde spil, hvor bookmakeren har sat oddset forkert, og hvor den forventede værdi overstiger 100% i tilbagebetaling. I kasinospil og lignende er det ofte svært at slå huset - her kendes den forventede værdi til præcision af bookmakeren, og det er svært at finde en fordel. Men i sportsbetting er det muligt - her er der nemlig tale om utallige kampe med forskellige scenarier, der aldrig er helt ens. Og det kan give værdi.

Sådan finder du værdi i sportsbetting

Valuebetting er stort inden for sportsspil. På et bettingsite, eller bettingsejt som det hedder på svensk, er det muligt at spille sine værdispil.

Du finder værdi ved først at vurdere chancen for hvert udfald. For eksempel kan det være, at fodboldklubberne Chelsea og Liverpool mødes. Her mener du, at Chelsea er favoritter til at vinde med 50%, mens der er 30% chance på uafgjort og 20% på Liverpool-sejr. Oddset på Chelsea er dog kun 1.90, hvilket er uden værdi. Vi laver nemlig en udregning, der hedder 50 * 1.90 = 95. Altså sandsynligheden for udfaldet ganget med oddset. Her er der en betvalue på 95, og det er altså under 100, så ingen værdi i denne omgang. Til gengæld tilbydes odds 5.50 på Liverpool. Og en hurtig udregning, 20 * 5.5 = 110, viser, at der er tale om en værdi på 110. Det er altså en god idé at bette på spillet. Det vil give overskud i længden.

Dette var naturligvis blot et eksempel. Man skal selv vurdere hver fodboldkamp, medmindre man finder en anden ekspert til at gøre det. Det er svært: Man skal nemlig have rigeligt med viden og indsigt i den sport, man better på. Men det er bestemt muligt. Oddsene varierer altid, og det samme gør handlingerne i hver kamp.

Valuebetting i andre discipliner

Det er nemmest at finde værdispil i sportsbetting, men det er også muligt i andre discipliner. Eksempelvis når et spilsite har specielle tilbud med et kasino. For eksempel promotions i roulette, hvor et enkelt tal giver mere, eller når man får frie spins i en online automat. I så fald er der tale om værdi, da man står til at vinde mere, end man taber, hvis ellers vi ser bort fra den naturlige varians.

Det er altså muligt at vinde på spil. Det kræver blot viden, indsigt og tålmodighed med kun at spille på de udfald, som der er value i.