Eurovision Song Contest 2021 Cykling Fodbold Golf Håndbold Ishockey Motorsport Politik Svømning: EM Tennis Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Basketligaen odds - få de bedste odds på Basketligaen

Hvem vinder Basketligaen 2020/2021?

There are no odds currently available

Basketligaen 2020/2021

Basketball er en sportsgren med mange år på bagen. Sportsgrenen hvor det gælder om at skyde en bold op i en kurv blev nemlig opfundet helt tilbage 1891 i den amerikanske by Springfield i staten Massachusetts. Siden da er det blevet en sport, der er populær over hele verden og med masser af fans verden rundt.  

Basketball i Danmark

Selvom basketball ikke er den største sport i Danmark og de fleste forbinder basketball med USA, NBA og Dream Team, spilles der skam også basketball på eliteniveau i lille Danmark. Den danske førstedivision i basketball blev faktisk etableret helt tilbage i 1957. Den basketliga vi kender i dag så dagens lys i 1998. I dag består ligaen af 10 hold, som kæmper om mesterskab og medaljer. Ligaen består af et grundspil og et slutspil. I grundspillet er holdene inddelt i to divisioner. Efter grundspillet, spiller de 3 bedste hold fra Pro B spiller mod de 5 hold fra Pro A i kvartfinalerne, som afgøres over 5 kampe. Herefter spilles der semifinaler ligeledes over 5 kampe mens finalen afgøres over 7 kampe. Bronzekampen spilles over én kamp.

Hvem vinder basketligaen i 2020/2021?

Det er svært at spå om hvem der vil løbe med guldet, når finalekampene skal spilles i 2021. Det er er dog svært at komme uden om den århusianske basketballklub ”Bakken Bears”. Bakken Bears er forsvarende mestre og har vundet mesterskabet de seneste 4 sæsoner. Herudover er Bakken Bears også den mest vindende klub i Danmark gennem tiderne. Bakken Bears har nemlig vundet intet mindre end 18 danmarksmesterskaber. De må derfor også betragtes som storfavoritter til at snuppe endnu et mesterskab, når basketligaen går i gang med den nye sæson i 2020/2021. Skal man pege på en outsider kan det være Horsens IC, der de senere år også har været med fremme i kampen om mesterskabet. Randers Cimbria kan også være et bud på en af de klubber, der vil byde Bakken Bears op til dans.

Corona situationen

Ligesom mange andre dele af samfundet, var basketligaen også ramt af coronakrisen og den deraf følgende nedlukning af Danmark. Det betød også, at ligaen i 2019/2020 sæsonen blev afkortet. Der er ingen der ved, om corona igen kommer til at spille en rolle når den nye sæson begynder. Smitteudbrud i samfundet kan få betydning for afviklingen af ligaen. Det er dog vanskeligt at spå om dette vil komme til at få en betydning for basketligaen i sæsonen 2020/2021.