Eurovision Song Contest 2021 Cykling Fodbold Golf Håndbold Ishockey Motorsport Politik Svømning: EM Tennis Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

Gruppe B EM

Gruppe B

Hvem vinder Gruppe B?

    Højeste
odds
Laveste
odds
Belgien1,721,70
Danmark3,753,75
Rusland5,005,00
Finland17,0017,00
Bet365Intertops
1,721,70
3,753,75
5,005,00
17,0017,00

Gruppe B kvalificerer sig

    Højeste
odds
Laveste
odds
Belgien1,081,08
Danmark1,281,28
Rusland1,401,40
Finland2,602,60
Intertops
1,08
1,28
1,40
2,60

EM 2021 – Gruppe B

EM i 2021 bliver på mange måder en anderledes EM-slutrunde. For det første fordi, slutrunden er blevet udskudt med et år på grund af den globale corona-pandemi og for det andet fordi at slutrunden afvikles i mange europæiske lande og ikke kun i én værtsnation. I denne artikel skal vi kigge nærmere på gruppe B, som Danmark er en del af.

Danmarks pulje – hvem er favorit?

De øvrige lande i gruppe B er Finland, Belgien og Rusland. Belgien er uden tvivl gruppens favorit, Belgien har et landshold med mange verdensstjerner. Det belgiske hold rummer blandt andet storspillere som Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Romelu Lukako. Danmark har spillet mod Belgien to gange i 2020, her har de to hold har mødt hinanden i Nations League, begge opgør endte med nederlag til Danmark. Der er derfor ingen tvivl om at det danske hold virkelig skal ramme topniveauet, når de tørner sammen med Belgien i de indledende kampe ved EM hvis danskerne skal have en chance for at slå belgierne. Danmark har dog hjembanefordel, da kampen spilles i parken den 17. juni 2021.

Det danske hold

Når man ser bort fra Belgien, er Danmark næste favorit til at gå videre fra den indledende gruppe. Danmark har efterhånden et navnestærkt hold med et godt mix af unge talenter og erfarne spillere. Vi har mange spillere der spiller i topklubber rundt omkring i Europa. Braithwaite i FC Barcelona, Delany i Dortmund, Eriksen i Inter, Kjær i AC Milan og Schmeichel i Leicester - for blot at nævne nogle af de danske stjerner. Hvis Hjulmand får sat holdet rigtigt op, er Danmark bestemt et hold, der skal regnes med til dette EM.

Finland og Rusland       

Finland er også med i Danmarks gruppe og vores nordiske venner er et meget ubeskrevet blad, når det gælder EM og slutrunder. Det er nemlig første gang, at Finland deltager ved en EM-slutrunde. Flere af spillerne er dog ikke helt ukendte for danskerne. Eksempelvis spiller Tim Sparv, der er anfører for det finske landshold, til dagligt i FC Midtjylland og angriberen Teemu Pukki har spillet med stor succes i Brøndby. Finland må dog alligevel betragtes som puljens underdog, og det vil være en kæmpe overraskelse hvis finnerne formår at gå videre fra gruppe B. Det sidste hold i puljen er Rusland, Rusland har ligesom Danmark fordel af hjemmebane, da to af russernes kampe spilles i Skt. Petersborg. Det russiske hold består primært at spillere fra den hjemlige liga og når man kigger ned over truppen er der ikke mange navne der vækker genkendelse. Russerne kan godt overraske i puljen og med hjemmebanefordelen i to kampen er det et hold der godt kan udfordre puljens to favoritter Danmark og Belgien, hvis de kan ramme topniveauet.

Her skal kampene i gruppe B spilles

Normalt afvikles EM-slutrunden i én værtsnation, nogle gange ar to lande samarbejdet om værtskabet. I 2021 bliver der dog et rekordstort antal værtsnationer, slutrunden gennemføres nemlig med hele 12 værtsnationer. Danmark er et af de 12 lande, her ligger parken græs til Danmarks tre indledende kampe i EM’s gruppe B. De resterende kampe i gruppe B spilles i Sankt Petersborg.

Vi sammenligner også oddsen på vinder af EM.