Fodbold Håndbold Poker Politik Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

American Song Contest odds

American Song Contest 2023

Vi har endnu ingen information om American Song Contest 2023.

Hvem vinder American Song Contest 2022?

Smarkets
1,01
1,03
16,50
18,00
18,50
19,00
20,00
20,00
24,00

American Song Contest

En amerikaniseret udgave af den årlige musikkonkurrence, Eurovision Song Contest, vil snart se dagens lys den 21. marts 2022, hvortil festlighederne vil fortsætte hen over foråret, hvor en endelig vinder skal findes. 50 stater, 5 territorier og Washington D.C skal kæmpe om årets store hit for første gang nogensinde i dette års American Song Contest 2022.

Siden året 1956 har Eurovision haft en særplads i det Europæiske fællesskab med musik, storslåede optrædener og festlige indslag. Det blev først i 1971, at amerikanerne så det første glimt af Eurovision på egne tv-stationer, men uden den samme store succes, som vi kender herhjemme. De sidste mange årtier har amerikanerne kommet med mange bud på, hvordan en musik-konkurrence skal se ud; X-Factor, Choirs, American Idol og The Voice.

Der har til gengæld aldrig været et musikprogram, som har haft samme format som Eurovision i USA – men det skal der snart laves om på. De seneste år har Eurovision vundet større og større interesse på tværs af kloden og ikke mindst i USA.

Eksempelvis har en af de mest populære film i 2021, på den amerikanske version af streamingtjenesten Netflix, været ’Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’. Formatet har faktisk vundet så særdeles meget succes i USA, at amerikanerne til foråret vil præsentere deres eget bud på formatet: American Song Contest 2022.

Den 21. marts vil den første kvalifikationsrunde finde sted ud af 6 hele udsendelser fordelt over 6 uger. Hertil vil de sidste to udsendelser bestå af en semifinale og en endelig finale, hvor vinderen skal findes. Reglerne lyder, at der må være op mod 6 optrædende på scenen ad gangen, og at hver optræden kun må vare maks. 3 minutter. Det er derudover bekræftet, at professionelle musikere gerne må deltage og optræde i American Song Contest.

Det store spørgsmål som pirrer både amerikanske og europæiske musikelskere er, om det europæiske musikformat kan translateres til et amerikansk. Christer Björkman, som har haft en essentiel rolle i produktionen af Eurovision, har taget sine kundskaber med til USA, hvor han medvirker i American Song Contest’s produktionshold. Christer mener, at han er ” … klar over, at det bliver en langsigtet investering. Ingen kan forvente, at formatet bliver en succes lige med det samme. Men jeg tror på en ketchup-effekt efter tre, fire sæsoner.”

Projektet har længe været undervejs for at skabe et program, som kan spejle sig i den europæiske version, men som stadig bliver helt sit eget. Hele 3 år har det taget at definere American Song Contest i sin helhed i et forsøg på at skabe en tv-klassiker før den overhovedet har fundet sted – noget som amerikanerne altid har haft talent for.