Basketball Fodbold Poker Politik Tennis Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

MGP odds - få de bedste odds på Melodi Grand Prix

Hvem vinder Melodi Grand Prix 2023?

There are no odds currently available

Dansk Melodi Grandprix 2023

Dansk Melodi Grand Prix 2023 bliver den 53. udgave af Dansk Melodi Grand Prix, en årligt tilbagevendende sangkonkurrence afholdt siden 1957 af Danmarks Radio (DR). Konkurrencens formål er at finde den sang, der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2023.

Melodi Grandprix – et tilbageblik i historien  

Første gang Dansk Melodi Grandprix blev afholdt var i 1957, dengang hed vindersangen ”Skibet skal sejle i nat”, vindersangen blev fremført af Gustav Winckler og Birthe Wilke. Da Sangen skulle fremføres ved det internationale Grandprix, blev den dog diskvalificeret fordi Gustav og Birthe kyssende hinanden lidt for længe på scenen. Vi spoler frem til 1963, dette år hed vindersangen ”Dansevise”, et fantastisk popnummer, som også løb af med sejren ved det internationale Grand Prix!

I perioden 1966 til 1978 var der ikke Dansk Melodi Grandprix, men fra 1978 og op igennem 80erne var melodi Grandprix voldsomt populært og alle danskere sad klistret til skærmen når popkonkurrencen blev sendt i Danmarks Radio. Kunstnere som Tommy Seebach, Kirsten og Søren, Birthe Kjær og Snap Shot blev voldsomt populære i alle danske hjem.

Danmark har sidenhen vundet det internationale Grandprix to gange, nemlig med Brødrene Olsen i år 2000 og Emily de Forest i 2013.

Melodi Grandprix i Danmark - 2023

Selvom Dansk Melodi Grandprix ikke er helt så populært i dag, som i de gyldne tider i 80’erne, har det stadigvæk en stor plads i danskernes bevidsthed og der er stadig meget opmærksomhed omkring sangkonkurrencen.

Hvis du vil have lidt ekstra spænding, når du nyder alle de dejlige popsange hjemme fra sofaen, kan du spille på udfaldet af konkurrencen hos mange bookmakere. Har du sans for at spotte et godt pophit, er der derved god mulighed for at tjene lidt lommepenge når Dansk Melodi Grandprix 2023 løber over skærmen!