Cykling Fodbold Golf Håndbold Motorsport Poker Politik Travsport Øvrige sportsgrene Øvrige odds Gamle odds

MGP odds - få de bedste odds på Melodi Grand Prix

Hvem vinder Melodi Grand Prix 2022?

    Højeste
odds
Laveste
odds
Fuld Effekt10,0010,00
Smarkets
10,00

Dansk Melodi Grandprix 2022

Dansk Melodi Grand Prix 2022 bliver den 52. udgave af Dansk Melodi Grand Prix, en årligt tilbagevendende sangkonkurrence afholdt siden 1957 af Danmarks Radio (DR). Konkurrencens formål er at finde den sang, der skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2022 i Italien.

Finalen vil blive afholdt 5. marts 2022 i Jyske Bank Boxen i Herning, med Tina Müller og Martin Brygmann som værter, men inden vi tager et kig på Melodi Grand Prix 2022, skal vi lige en tur ned af memory lane.

Melodi Grandprix – et tilbageblik i historien  

Første gang Dansk Melodi Grandprix blev afholdt var i 1957, dengang hed vindersangen ”Skibet skal sejle i nat”, vindersangen blev fremført af Gustav Winckler og Birthe Wilke. Da Sangen skulle fremføres ved det internationale Grandprix, blev den dog diskvalificeret fordi Gustav og Birthe kyssende hinanden lidt for længe på scenen. Vi spoler frem til 1963, dette år hed vindersangen ”Dansevise”, et fantastisk popnummer, som også løb af med sejren ved det internationale Grand Prix!

I perioden 1966 til 1978 var der ikke Dansk Melodi Grandprix, men fra 1978 og op igennem 80erne var melodi Grandprix voldsomt populært og alle danskere sad klistret til skærmen når popkonkurrencen blev sendt i Danmarks Radio. Kunstnere som Tommy Seebach, Kirsten og Søren, Birthe Kjær og Snap Shot blev voldsomt populære i alle danske hjem.

Danmark har sidenhen vundet det internationale Grandprix to gange, nemlig med Brødrene Olsen i år 2000 og Emily de Forest i 2013.

Melodi Grandprix i Danmark - 2022

Selvom Dansk Melodi Grandprix ikke er helt så populært i dag, som i de gyldne tider i 80’erne, har det stadigvæk en stor plads i danskernes bevidsthed og der er stadig meget opmærksomhed omkring sangkonkurrencen.

Hvis du vil have lidt ekstra spænding, når du nyder alle de dejlige popsange hjemme fra sofaen, kan du spille på udfaldet af konkurrencen hos mange bookmakere. Har du sans for at spotte et godt pophit, er der derved god mulighed for at tjene lidt lommepenge når Dansk Melodi Grandprix 2022 løber over skærmen!